empty label
שאלה
שלום הרב.
ראיתי את ההתיר של הרב לגבי פריכיות אורז (של חברת B&D) בפסח ויש לי כמה שאלות לגבי זה:
הבנתי שההיתר נובע מזה שאין מגע של הקטניות במים. לפי זה - האם מותר להכין פופקורן בבית? הרי הוא מבוסס רק על חום. והאם מותר לקלות שומשום, שגם הוא מיוצר על ידי חום ולא על ידי מים?
בנוסף הרב כתב שבמפעל אין מגע של מים בקיטניות עד שהפריכית מוכנה. לפי זה - אם בכללי ההכנה לוקחת פחות מ-18 דקות אז זה לא משנה אם נוגע בהם מים? כלומר, אם לדוגמא "אסם" מיצרים את החטיפים שלהם בפחות מ-18 דקות - זה לא משנה אם נוגע בהם מים? ב"פניני הלכה" כתוב שאם בחיטה מותר 18 דקות מאז נגיעת המים אז קל וחומר שבקיטנית מותר...
אשמח לתשובה. תודה רבה וחג שמח!
תשובה
שלום.
אורז לא עובר הרטבה בתהליך הקטיף, ועד הגעתו למפעל.
פופקורן, כנראה עובר, מהקטיף עד שמגיע לשקית בסופר או במכולת.