empty label
שאלה
מה דינו של סיר בשרי שערבבו בו בטעות תבשיל פרווה עם כף עץ חלבית? אציין, כי הסיר לא שימש עדיין לבישול בשרי של ממש אלא רק למאכלים סתמיים שנאכלים בארוחה בשרית. בנוסף, הסיר אינו סיר אלומיניום אלא סיר העשוי מברזל יצוק. האם צריך להכשירו? ואם כן, איך? בברכה, שירלי
תשובה
שלום וברכה אם הכף היתה חלבית "בת יומה", כלומר, שבמהלך 24 השעות שקדמו למקרה המתואר השתמשו בכף לערבב תבשיל חלבי על האש, אז הסיר יהיה חלבי, אלא אם היה בתבשיל שערבבו אותו פי שישים מנפח החלק בכף שנכנס לתוך התבשיל. אם הכף לא היתה "בת יומה" הסיר נשאר סתמי. אם הוא הפך לחלבי, צריך להכשיר אותו על ידי עגעלה במים רותחים. תמיד בשמחה יעקב סביר
התשובה נכונה ליום נתינתה