empty label
שאלה
האם נכון שאסור לקלף שום ,בצל וצנון ולהקפיא אותם עד לשימוש?והיכן אפשר לקרוא הלכה זו ומה הסיבה?
תשובה
שלום רב! הבעיה בקילוף שום ובצל ופתיחת בצל היא כאשר משהים אותם לילה שלם. דבר זה אסור משום סכנה ולכן יש לבעיה מספר פתרונות: 1.אפשר לפזר מלח על גבי השום הבצל והביצה.(הביצה המדוברת היא ביצה רכה. בביצה קשה מקולפת אפשר לפתור את בעיית ההשהייה ע"י השארת חלק מהקליפה על גבי הביצה למשך הלילה). 2.בשום ובצל אם נשארות הזנבות מותר להשהות אף בלא מלח. 3. אפשר לשים מעט שמן וגם זה יכול להועיל. בברכה מרדכי
התשובה נכונה ליום נתינתה